Meer informatie over de mogelijkheden?

[email protected]

+31 (0) 6 21 28 05 95

Ervaringen.

Onze programma’s zijn 24/7 toegankelijk, dus cursisten kunnen het in hun eigen tijd en eigen omgeving gebruiken. Benieuwd naar de ervaringen van cursisten die onze programma’s hebben gevolgd?

 

Neurologische aandoeningen.

Sinds 2012 heb ik Neuralgische amyotrofie (NA), dit is een aandoening van de zenuwen. Deze NA-aanvallen worden veroorzaakt doordat het afweersysteem de zenuwen aanvalt met als gevolg gedeeltelijke verlammingen van de spieren op de plaatsen die door een NA aanval worden getroffen. Zelf zijn mijn beide armen aangedaan en waarschijnlijk mijn rechter been.

Doordat mijn armen niet meer functioneel inzetbaar zijn, omdat deze deels verlamd zijn is het moeilijk om vaste afspraken te maken en deel te nemen aan bestaande teken- of schildergroepen. Aangezien ik iedere dag opnieuw moet bekijken wat mijn functionele mogelijkheden zijn die dag.

Dat maakt deelname aan dit online tekenprogramma voor mij heel interessant, omdat ik dan kan kijken of het die dag wel, dan niet lukt. Bovendien kan ik een module inhalen als het wat minder gaat en dat ervaar ik als een absoluut pluspunt. Het bespaart me bovendien een hele boel geld. In het verleden heb ik me vaker ingeschreven voor cursussen, maar kon vaak meer dan de helft niet deelnemen.

Als je het hebt over de kracht van een online-programma, dan is het dit voor mij, met mijn fysieke klachten kan ik aan de slag als het mogelijk is! In alle rust en ruimte. Maar het allerfijnste is toch wel, dat ik tijd kan en mag nemen, om weer mijn grote hobby tekenen uit te voeren en het zelfvertrouwen dat ik erdoor heb gekregen dat ik het KAN, op mijn eigen manier!!

Ik merk dat het me rust en creatieve ontplooiing heeft gebracht, ik kan weer genieten van het tekenen en het intuïtieve stuk dat aan bod komt in Geen KUNST aan! Het heeft me een rustiger en vrolijker mens gemaakt, veel meer in het hier en nu en ook zeker trots op mezelf!!

– Els Cox

 

Ernstige fysieke beperkingen door een verkeersongeval.

Ik ben vanaf februari 2014 door een mij overkomen verkeersongeval fysiek en op energieniveau enorm beperkt geraakt in mijn sociaal leven. De cursussen van Geen KUNST aan, en Tekenwijzer, van Gerda Meijer hebben mij de vreugde van het creatief zijn, het tekenen en het schilderen gegeven.

Ik kom door het gestructureerd online aanbod, met het tekenen en het schilderen daar waar ik zijn wil: ontspanning, in verbinding met mijn kracht, met mijn creatieve kant, met mijn unieke mens zijn. Het unieke en de kracht van geen KUNST aan en Tekenwijzer liggen in de combinatie van een online te volgen meditatie, diverse video’s over kleur- en materiaalkennis, het gebruik van materiaal en de teken- en schilderopdrachten.

Het voordeel van het volgen van deze online aangeboden cursussen is dat ik dit thuis kan volgen, in mijn eigen tempo, op een zelf te bepalen tijdstip. Ik verleg hierdoor regelmatig mijn aandacht naar iets positief waar ik plezier aan beleef. Op momenten dat het slecht gaat, kan ik mij focussen op iets positiefs creatiefs. Dit is merkbaar voor mijzelf en mijn omgeving. Ik ben in het nu, ik ontspan, ik leer, ik ontwikkel, en ik ben een stuk vrolijker. Ik kan hierdoor beter omgaan met de mij gegeven situatie, ook al is er tegenslag. Kortom, een sterke aanrader voor mensen zoals ik.

– Selma Egberts

 

Scheiding verwerken.

Ik ben een vrouw van nu 69 jaar, moeder van drie kinderen., Op mijn 36ste overleed de vader van mijn kinderen en kwam ik er alleen voor te staan. Als docent aan de Hoge school In holland en werkbegeleider bij Bureau Jeugdzorg Agglomeratie Amsterdam, waar ik een team van 33 gezinsvoogden begeleiden, had ik een fijne carrière en genoot van mijn mijn leven, zeker na de geboorte van mijn vijf kleinkinderen was ik een zeer tevreden mens.

Ik was inmiddels hertrouwd met een weduwnaar, het leek een goede match maar na verloop van jaren waren wij toch teveel  uit elkaar gegroeid. Ik met mijn drukke banen en familie heb het niet aan zien komen. De scheiding was snel geregeld, gemoedelijk en met wederzijds respect.

Inmiddels was ik met pensioen maar was nog wel vrijwillig werkzaam als projectmedewerker bij Humanitas Doorstart, waar ik vrijwilligers trainden en begeleiden.
Ik heb dus een zeer actief leven altijd geleid en kan wel wat hebben.

Na de scheiding van mijn tweede echtgenoot nu twee jaar geleden, merkte ik dat ik vastliep. Ik sliep slecht, had nergens meer zin in. Wat mij verbaasde want ik stond positief tegenover deze scheiding en had nog goed contact met mijn ex. Nog steeds overigens.

Dit gedrag is mij volkomen vreemd.
Ik heb wel hulp gezocht maar na twee gesprekken bij een psycholoog ben ik gestopt. Ik had niet het gevoel dat ik daarmee verder zou komen.

Beeldtaal leek mij de oplossing voor iemand die niet meer communiceren kon en ook niet wilde en zo kwam ik bij Tekenwijzer terecht.
Al vrij snel merkte ik dat dit voor mij de oplossing was, ik hoefde geen afspraak te maken om ergens heen te gaan en kon de opdrachten doen wanneer ik daar de energie voor had.
Verstandelijk kon ik wel verder maar mijn gevoel zat op slot, ik had tekenen en kleuren en vormen nodig om weer te gaan voelen. Mijn onderbewustzijn kon niets met woorden.

De combinatie van kleuren en vormen en daar woorden aan geven waren een openbaring voor mij.
Ik kon verbanden leggen tussen wat ik op papier zag en waar ikzelf mee zat. Ik ben verbaal altijd zeer sterk geweest, dat is ook mijn valkuil. Ik rationaliseer alles en sluit mij verder af. Met tekenen kun je niet rationaliseren, het is veilig en minder confronterend.

Ik heb nu wel begrepen dat ik met een gestagneerd rouwproces te maken had, nooit had ik tijd om het overlijden van de vader van mijn kinderen te verwerken, de scheiding was een trigger.  Nu pas kom ik aan mezelf toe.
Na zeven modules van “Hoe overleef je een scheiding”slaap ik weer goed en neemt mijn belangstelling voor mijn omgeving weer toe. Ik ben ook blij dat ik geen medicijnen nodig heb om mij beter te voelen.
Ik ben zeer positief over de wijze van therapie en zou het ook zeker anderen aanraden, ik verheug mij op de laatste zeven opdrachten.

-M van H

 

ASS, angststoornis, burn out en HSP.

Het programma Geen Kunst Aan van Gerda heeft mij doen inzien dat ik meer aandacht aan mijzelf mag geven, meer geduld kan opbrengen in bepaalde situaties en me meer kan concentreren daar waar nodig is.

Mensen met ’n beperking ASS, angststoornis, HSP, burn-out zoals ikzelf, heb ervaren dat je gewoon jezelf mag zijn en dat het goed is zoals het is. Dat ik bewust ben geworden van mijn spierspanning en dat ik beter kan handelen met prikkels.

Het programma is zo fijn met alle meditaties en tools die je kunt gebruiken in het dagelijks leven. Met tekenen kom je in een soort van flow, zodat je gedachtestroom even tot rust komt, je komt dichter bij jezelf! Je ervaart totale ontspanning omdat je beter kunt focussen op je creativiteit.

Gerda is een warm en rustig persoon, ze inspireert en stimuleert je om uit je comfort-zone te kruipen. Ze geeft steun en straalt positiviteit uit! Mijn ervaring van Geen Kunst Aan, is dat je groeit in zelfvertrouwen veel plezier beleeft, en je trots op jezelf mag zijn bij ieder werkstuk dat je creëert! En dat allemaal dankzij Geen Kunst Aan!

– Jolanda Horvers

 

Rouwverwerking.

Sinds juni van dit jaar volg ik bij Gerda Meijer de online tekencursus Geen Kunst Aan! Ik ben er erg enthousiast over.

Toen mijn man 2 jaar geleden overleed na een ziekbed van 2 maanden (alvleesklierkanker) stond mijn wereld stil. Alles wat vanzelfsprekend was viel weg. Niets was meer herkenbaar. Onmacht, verdriet, boosheid, frustratie…., alle emoties die denkbaar zijn heb ik doorleefd. En nog… Je moet verder , en je doet het… je hebt geen andere keus.

Ik ben altijd wel creatief geweest, maar in die periode kwam er niets uit mijn handen. Ik kon me niet concentreren. Ik had al mijn energie nodig om mezelf op de been te houden en te doen wat ik moest doen.

Totdat de cursus van Gerda mij onder ogen kwam. Het concept sprak mij aan: vanuit mijn eigen omgeving, in mijn eigen gekozen tijd, niet resultaat gericht en zonder oordeel, ontspannen creatief bezig zijn. Met in mijn achterhoofd het idee dat het goed voor me zou kunnen zijn om: mezelf beter te leren kennen, dingen los te kunnen laten en meer inzicht te krijgen in processen die met mij gebeuren.

Vanaf het moment dat ik ben begonnen heb ik er plezier in. Natuurlijk past de ene opdracht mij beter dan de andere, maar het doet mij goed. Ik merk hoe ik weer enthousiast kan zijn, en met enige regelmaat supertrots kan zijn op wat ik gemaakt heb! Ook de onderlinge contacten met anderen die de cursus volgen zijn positief.

Het is fijn dat ik weer een stukje van mijn oude zelf hervonden heb, en dat ik weer kan doen wat ik leuk vind. Ik kan het iedereen aanbevelen!

– Netty

 

Veteraan Post Traumatisch Stress Syndroom.

Ik begon aan ‘Geen KUNST aan!’ met het idee om mijn ‘vrije tijd’ te vullen met iets leuks. Ideaal omdat het online was en ik zelf kon bepalen wanneer ik toe was aan een nieuwe les.

Ik zat al geruime tijd thuis met PTSS en aangezien ik net was begonnen aan gerichte therapie (EMDR) zat het er voorlopig nog niet in dat ik weer snel aan het werk zou gaan. Nooit verwacht dat het me zoveel meer zou geven dan alleen tijdsvulling ;).

De wisselwerking met de EMDR bleek super. Tijdens de EMDR-sessies ging ik terug naar de nare gevoelens bij bepaalde gebeurtenissen en tijdens het tekenen en kleuren kon ik de drukte en onrust in mijn hoofd rust bieden, alles op een rijtje zetten en al mijn emoties kwijt aan het papier. Daarnaast heeft het me geleerd niet zo kritisch te zijn op mezelf (én naar anderen) en dat werkte ook weer door in de EMDR-sessies, ‘het’ mag er zijn.

De meditaties zag ik eerst niet zo zitten maar na een paar keer ‘wegdromen’ keek ik er zelfs naar uit :). Even niks, even nergens aan denken of over piekeren maar lief voor je geest zijn. Kortom: Geen KUNST aan! is een aanrader met als belangrijkste les voor mij: Je mag er zijn zoals je bent!

– TS

 

Niet aangeboren hersenletsel.

In 2006 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik nu last heb van Niet Aangeboren Hersenletsel. Naast lichamelijke beperkingen door uitval aan de linkerkant, heb ik veel last van vermoeidheid, prikkels en hoofdpijn.

Prikkels waar ik overgevoelig voor ben zijn licht, geluid, druktes, draaien, keren, bukken enz. Dat betekent in de praktijk dat ik me in mijn eigen huis het beste voel. Ik kan nl. nooit van tevoren zeggen in welke ruimte ik me goed voel of niet. Daarom was ik heel blij dat ik las over de onlinecursus Geen Kunst Aan van Tekenwijzer, want die kon ik in mijn eigen huis volgen. Voor mij (en vast voor veel anderen ook) dus ideaal!

Mijn deelname aan de onlinecursus Geen Kunst Aan heeft me heel goed gedaan. Door de lessen van Geen Kunst Aan ben ik beter gaan zien wat bij mij past en welke keuzes ik kan/moet maken. Doordat je de lessen op je eigen tijd en in je eigen ruimte kunt doen, heb je alle rust die nodig is om de stof te verwerken en de opdrachten uit te voeren. Je zit niet met de stress van op tijd zijn, reizen en allerlei mensen om je heen. Hierdoor vermijd je allerlei prikkels, zodat je al je energie aan de lessen kunt geven.

Door deze lessen ben ik beter in mijn lijf komen te zitten. Er is meer evenwicht tussen gevoel en verstand gekomen. Ik voelde me veel sterker en kreeg zelfs meer energie. Ook anderen in mijn naaste omgeving merkte dit aan mij: ik werd energieker en daardoor ook vrolijker. Depressieve gevoelens verdwenen en als ze af en toe op de loer lagen, pakte ik mijn papier en potloden. Altijd kwam er dan wel iets uit, wat voor mezelf de situatie duidelijk maakte, waardoor ik weer verder kon.

Door een recente verhuizing en andere druktes is er een tijdje niets van tekenen gekomen, maar ik moet dit snel weer op gaan pakken, want ik mis het. En dat is het mooie van Geen Kunst Aan, dat je het gewoon zelf op kunt pakken en dat het dan weer werkt. Je hebt in de cursus genoeg stof aangeboden gekregen om zelf met een thema verder aan de slag te gaan. En dat scheelt heel wat consulten bij een psycholoog.

Bij een psycholoog gaat alles verbaal. Ik kan dan een prachtig verhaal ophangen en dan weer naar huis gaan, zonder dat er dan werkelijk wat veranderd is. Bij het tekenen gebeurt er iets wat je niet tegen kunt houden. Dingen uit jezelf komen dan naar boven. Dit doet iets met je. Bij mij heeft dat heel positief uitgepakt. Kortom: ik ben heel blij dat ik aan deze cursus begonnen ben!

– Heleen Bijkerk-van Beveren