Meer informatie over de mogelijkheden?

[email protected]

+31 (0) 6 21 28 05 95

WMO of PGB budget inzetten voor creatieve dagbesteding.

De Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verantwoordelijk voor het thuis ondersteunen van mensen die niet op eigen kracht zelfredzaam zijn.

De Wmo is er specifiek voor volwassenen die door hun beperking worden belemmerd in hun dagelijks leven, waardoor het moeilijk is om activiteiten zelfstandig te doen en om allerlei problemen zelf aan te pakken.

Lukt het jou niet op eigen kracht, vanwege lichamelijke/(licht) verstandelijke/zintuiglijke beperkingen of psychiatrische problemen en heb je geen hulp uit jouw omgeving? Dan kun je een beroep doen op de WMO.

Let wel op: er wordt allereerst uitgegaan van jouw eigen kracht. De gemeente is alleen verplicht een voorziening te treffen als jij er op eigen kracht niet uitkomt.

Ik moet vanwege mijn zenuwziekte elke dag bekijken wat die dag mijn mogelijkheden zijn. Dankzij het online programma Geen KUNST aan! kan ik in alle rust en ruimte zelf bepalen wanneer ik aan de slag ga.

- Els Cox

Jouw PGB budget.

Dagbesteding valt onder de WMO en je kunt hiervoor bij jouw eigen gemeente een vergoeding aanvragen. Jouw gemeente kan jou vervolgens een persoonsgebonden budget (ook wel PGB genoemd) verstrekken zodat je zelf zorg en/of dagbesteding kunt inkopen.

Ben je al in het bezit van een PGB? Dan kun je via ons diverse (online) programma‚Äôs volgen die gemakkelijk vanuit jouw PGB betaald worden. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden of kijk op de website van Tekenwijzer voor meer informatie over de programma’s.